Thorwald Jørgensen

Thorvald Jørgensen koji nastupa 19, Oktobra u 19h je poznat kao jedan od vodećih klasičnih igrača termin u svetu. Nakon što je diplomirao na konzervatorijumu, brzo se etablirao kao jedan od najistaknutijih svirača na instrumentu i napravio punu karijeru svirajući instrument. Pošto tehnika sviranja takođe podseća na tehniku gudačkog instrumenta, Thorvalda je trenirala Saskia Boon, bivša violončelistkinja iz Kraljevskog orkestra Concertgebouv.

Imajući zauzet raspored koncerata, Thorvald je svirao sjajne kritike kao kamerni muzičar, solista i orkestralni terenist u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Aziji, Australiji, Kanadi i Rusiji. Izuzetan vrhunac bila je holandska premijera themin koncertino Anis Fuleihan.

Osim ovih koncerata, Thorvald je takođe nastupao za radio i televiziju i svirao na festivalima, poput Ravinia festivala (SAD) Festival Classikue (NL), Bahovog festivala (NL), Vithout Touch (DE) Hands Off (UK), Klassifest (NL), Node (CH), Music and Beiond (CA), Festival Electromagnetica Santiago (CL), Klarafestival (BE), Fete de la Musikue (CH), MAGFestival (HRV), Lunigiana International Music Festival (IT) Međunarodni filmski festival u Roterdamu / IFFR ( NL) Gaudeamus Music Veek (NL), novembarska muzika (NL), Vonderfeel (NL), Ars Musica (BE), Alburi Festival kamerne muzike (AU), Vonderfeel (NL), Festival nove muzike u Montrealu (CA) i Festival terminologije u Moskvi i Sankt Peterburgu (RU). Takođe je bio pozvan kao gostujući predavač/predavač/izvođač na renomiranim institucijama poput Konzervatorijuma u ​​Amsterdamu, Roterdama, Sankt Peterburga (RU), Nižnjeg Novgoroda (RU), Univerziteta Stanford (SAD) i Univerziteta Harvard (SAD) i Univerziteta Havane (CU)

Leave a Reply

Your email address will not be published.