Trio Variete (Crna Gora)

Trio Variete Montenegro čine: flautistkinja Dijana Orlandić, harmonikaš Miroslav Č. Ilić i Petar Dobričanin, gitara. U svoje najskorije uspjehe trio ubraja koncerte na festivalima: Budva-grad teatar, Barski ljetopis i Gitar Art Herceg Novi, kao i koncert na otvaranju festivala mladih muzičara u kraljevskom pozorištu Zetski dom. Prepoznatljivi su po aranžmanima koji sami pišu za ovaj nestandardni sastav. Svi članovi tria su angažovani kao profesori ŠOSMO ,, Vasa Pavić”.
1. 
Miroslav Č. Ilić rođen 1988. godine u Prokuplju. Srednju muzičku školu i Muzičku akademiju završio je u klasi profesora Predraga Jankovića.  Kao solista i kamerni izvođač, laureat je na mnogim republičkim i međunarodnim takmičenjima. Dobitnik je Kupa grada Pule. Nastupao je na međunarodnim muzičkim festivalima u zemlji i regionu. Odsvirao je više koncerata u organizaciji Muzičkog centra Crne Gore, muzičke fondacije "Santa Cecilia", pozorišne predstave za Crnogorsko narodno pozorište, Gradsko pozorište. Usavršavao se na majstorskim kursevima kod prof. P.
Fenjuka, V. Murze i drugih.
 
2. 
Dijana Orlandić (1989) je rođena na Cetinju. Niže i srednje muzičko obrazovanje je stekla u Kotoru, u klasi prof. Jasminke Terzić i doc. Žane Lekić. Tokom školovanja osvojila je brojne nagrade među kojima su: I nagrada na Međunarodnom takmičenju u Požarevcu, I nagrada na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, I nagrada na Međunarodnom takmičenju u Barleti. Pohađala je majstorske kurseve kod istaknutih flautista. Kao prva flauta Young Euro Classic orkestra nastupala je u Concert Haus-u u Berlinu, Kaselu i Splitu pod dirigentskom upravom Henriha Šifta.
Treću godinu studija završila je u Kini u klasi prof. Gouliang Hana. Diplomirala je na Muzičkoj akademiju na Cetinju u klasi profesora Ljubiše Jovanovića. Angažovana kao profesor u Muzičkoj školi „Vasa Pavic" u Podgorici.
 
3. 
Petar Dobričanin, profesor, rođen je u Podgorici gdje je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje u klasi Srđana Bulatovića kod kojeg je završio i Muzičku akademiju na Cetinju. Kao jedanaestogodišnjak je održao prvi solistički koncert i od tada veoma uspješno nastupa kako u zemlji, tako i u regionu. Dobitnik je brojnih nagrada na takmičenjima gitare, a usavršavao se i na majstorskim kursevima kod eminentnih svjetskih profesora gitare kao što su: Oskar Gilja, Kostas Kociolis, Edin Karamazov, Goran Krivokapić, Vera Ogrizović, Gaele Solal i drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *